Pauw en Witteman blog: “Ik dacht: ik laat de vloer niet met me aanvegen!”

E-mail Afdrukken PDF

Priscilla Jourdan is de vriendin van Marcel Kaatee, die beschuldigd werd als boekhouder betrokken te zijn bij een aantal afpersingszaken. Jourdan schreef het boek Gangsterliefje tegen wil en dank, over haar leven tijdens het proces tegen Kaatee.
"Ik hoorde dat ik definitief aan tafel zou komen te zitten bij Jeroen Pauw, en werd erop voorbereid dat het wel eens een ‘pittig’ gesprek zou kunnen worden. Ook had ik van iemand die er ook wel eens te gast was geweest, gehoord dat Jeroen vrouwen ‘niet moet’ aan tafel, wat mijn vooroordeel (helaas, ik ben ook maar een mens) versterkte. Ik heb namelijk vaak gedacht: ‘Je zal maar tegenover hem zitten. Dan ben je nog niet klaar!’ Dus, op mijn qui vive stapte ik de uitzending in en ‘was klaar voor Jeroen’. Ik dacht: ik laat de vloer niet met me aanvegen!

Tijdens het gesprek dat Jeroen met mij had, dacht ik echter op een gegeven moment ‘wanneer komt hij nou met zijn cynisme, de vooroordelen en de ‘ja maar waar rook is, is vuur’ vragen? Toen deze uitbleven, kalmeerde de felle tante in mij en ik voelde me tegen alle verwachting in eigenlijk zelfs wel gewaardeerd en werd ook zo behandeld en toegespoken. Ik kon mijn zinnen uitspreken en Jeroen en de andere tafelgasten luisterden echt naar me.

Het programma was naar mijn idee veel te snel afgelopen; het had nog wel uren mogen duren! Jeroen had het helemaal niet op mij (eigenlijk ons, Marcel zat in het publiek) gemunt. Jawel! Maar in de positieve zin! Ik vond het heel erg leuk om op televisie te zijn.

Na afloop was er een goed verzorgde borrel, waar de nazorg fantastisch was. Uitgebreid vroeg redacteur Inger Boxem ons over hoe we het hadden ervaren, of het naar onze zin was gegaan, en ze vertelde wat haar was opgevallen enz. Met een hapje en een drankje erbij leek het wel een avondje uit.

Toen kwam opeens DE enige echte Jeroen Pauw bij ons staan, de man waar ik zo bevooroordeeld over was geweest, op wie ik thuis, veilig van achter mijn strijkplank naar het programma kijkend, altijd aanmerkingen had. Diezelfde man had mij zojuist voor televisiekijkend Nederland, heel respectvol en charmant behandeld!

Jeroen, Marcel en ik, en Chantal van de uitgeverij, hadden een enorm gezellige avond. Om een uur of 01:00 zei Marcel dat we maar eens naar huis moesten gaan. Onderweg hadden we het erover hoe we ons toch zo vergist konden hebben, ‘want wat een schat is Jeroen in werkelijkheid’.

Klik hier voor het blog van Pauw & Witteman.

YOU ARE HERE: Pauw en Witteman blog: “Ik dacht: ik laat de vloer niet met me aanvegen!”