boek gangsterliefje

Het ware verhaal van de vrouw die ongewild betrokken raakte bij Het Proces Van De Eeuw

Priscilla Jourdan is al veertien jaar de vriendin van Marcel Kaatee, de man die de afgelopen jaren door justitie en in de media is afgeschilderd als het financiële brein van de vermeende criminele witwas- en afpersingsorganisatie van Willem Holleeder.
De officieren van Justitie Plooij en Teeven bestempelden Kaatee als Holleeders ‘minister van Financiën’, tijdens de eerste openbare rechtszitting op Schiphol in mei 2006 en vlak daarna in de beveiligde rechtbank in Osdorp. De rol die het Openbaar Ministerie Kaatee toebedeelde en de daaruit voortvloeiende beeldvorming in de media waren daarna onuitwisbaar. Kaatee is na drieënhalf jaar, waarvan acht maanden in hechtenis, vrijgesproken van alle beschuldigingen. Toch hebben de verdenkingen nog steeds een onvoorstelbare invloed op zijn privéleven en dat van zijn omgeving.

Jourdan beschrijft hoe zij als ‘vrouw van’ deze ingrijpende periode heeft beleefd. Haar eigen zaak moest aan de kant zodat zij de bedrijfsvoering van Kaatees ‘gokpaleizen’ op de Wallen op zich kon nemen. Gangsterliefje tegen wil en dank bevat het fascinerende verhaal van een vrouw wier leven van de ene op de andere dag volledig veranderde.


Met een voorwoord van Vrij Nederland-misdaadjournalist Harry Lensink.

Priscilla Jourdan combineerde het moederschap met het ontwerpen/ stileren van kleding en accessoires, totdat haar man verdachte werd in Het Proces Van De Eeuw en zij alles opzij moest zetten om hem bij te kunnen staan. Inmiddels heeft ze de draad van haar eigen ondernemerschap weer opgepakt: op
de Wallen bezit ze de kleinste voyeuristische galerie ter wereld.

 

 

 

boek gangsterliefje
boek gangsterliefje

Klik hier om het boek te bestellen voor € 10,00.

YOU ARE HERE: BOEK